Sobre mi


Visc a Arenys de Mar i des del Gener'14 em dedico a arreglar acordions.
I com que això no és una decisió que es prengui d'un dia per l'altre perquè sí, explicaré una mica les coses que he fet que m'han portat cap aquí.

Des de sempre he tingut inquietud per arreglar tot tipus de coses, sobretot per la curiositat de saber com funcionen i aprendre'n alguna cosa.
Vaig estudiar Físiques i el 2002 vaig començar a tocar l'acordió diatònic amb la Cati Plana de mestra.
Evidentment, de seguida vaig caure a la temptació d'obrir el meu acordió i mirar com està fet per dins, i de mica en mica vaig assumir el repte que algun dia construiria un acordió i, qui sap, si m'hi acabaria dedicant.
Vaig començar amb un llibre que em va deixar la Cati "Comprendre et réparer votre accordéon" i cercant informació per internet, i el 2007 vaig fer el meu primer acordió, el podeu veure el dia del seu bateig, la vigília de Sant Joan al cim del Canigó.
La meva intenció va ser continuar i vaig projectar un segon model, però per circumstàncies de la vida i algunes complicacions mecàniques que em quedaven per resoldre vaig acabar aparcant el projecte.

Però el gener del 2013, participant des de La Diatònica en l'organització de la 1a Fira Diatònica, conec en Juanjo de Tirikitrauki, i xerrant xerrant li acabo explicant la meva aventura de construir un acordió, i em va respondre: "cuando quieras, te vienes y te enseñamos todo". No m'ho vaig pensar dos cops, era una oportunitat caiguda del cel per tornar-hi, i a l'abril vaig arreplegar 8 acordions d'alumnes i amics que es van oferir per fer de conillets d'índies i me'n vaig anar cap a Euskal Herria.
Van ser uns dies molt intensos al taller d'en Luís Astiasaran, el que puc dir que sempre consideraré el meu mestre de lutier, realment em va ensenyar tot el que em calia per posar-me a treballar. Vaig tornar amb una bona experiència, uns bons amics i la tranquil·litat que sempre tindré en Luís a un cop de telèfon per qualsevol dubte. Tant a ell com a en Juanjo, sempre els estaré agraït per la seva generositat!

Així doncs, des d'aleshores em dedico a reparar acordions i acumulant experiència dia a dia amb tot tipus d'acordions que m'arriben al taller.
 
Salut!

Comentaris